Hakkımızda

Kıdem Diş Kliniği

Uzman Diş Hekimi kadrosu ile Ağız ve Diş Sağlığı hakkında tüm problemlere çözüm olabilen, estetik olarak üst düzey işlemler yapabilen ve gelişen teknolojilerle uyumlu tüm yenilikçi dental uygulamaları profesyonel olarak sunabilen bir kliniğiz.

Konusunda uzman bir diş kliniği arayışında iseniz, tüm ağız ve diş sağlığı sorunlarınızda sizlere kaliteli bir tedavi ortamında memnun kalacağınız hizmetler sunmaktan sevinç duyacağımızı ve doğru yerde olduğunuzu özellikle belirtmek isteriz.

  • Alanında uzman hekim kadrosu
  • Modern Ekipmanlar
  • Dijital Diş Hekimliği

Sıkça Sorulan Sorular

Bize en çok sorduğunuz soruların cevabını bir araya topladık.

Günümüz diş hekimliğinde implant cerrahisinin uygulama alanları oldukça artmıştır. “Bana implant yapılamıyor” demeden önce mutlaka detaylı muayene olmalısınız.

20 yaş dişinin fiziksel durumu ve kişide oluşturduğu belirtiler tamamen kişiye özeldir. Bu dişlerin çekilme gerekliliği, tamamen dişin pozisyonuna ve sebep olduğu belirtilere bağlıdır.

Hamilelik döneminde ortaya çıkan diş problemlerinin tedavisi mümkündür.

Diş ve diş eti iltihabı olan durumlarda, düşük ya da erken doğumla sonlanan hamilelik görülme riski 7 kat daha fazla olduğu bilinmektedir. Hamilelik döneminde diş tedavisi gerektiği durumlarda genellikle diş çekilir mi? sorusu akla gelir. Evet, uygun bir anesteziyle diş çekilir. Antibiyotik çok istemesek de gerekli durumlarda kullanılır. Antibiyotik olarak, bebeğin diş gelişimini etkilediği bilinen tetrasiklin grubu hariç olanlar tercih edilir. Güvenli olması açısından kadın doğum uzmanı konsültasyonu ile birlikte gerekli tedaviler yapılır.

Diş taşının oluşumunda olmazsa olmaz faktörlerden biri de tükürüktür. Tükürüğün yapısına göre diş taşı daha fazla miktarda ya da daha sık sürelerle oluşabilir. Tükürük bezlerinin sayıca en yoğun olduğu bölgede, yani alt ön bölgenin dil tarafında diş taşları çok kolay birikim gösterirler. Zaten fırçalamanın da genelde zor ve yetersiz kaldığı bu bölgede kolayca diş taşı sebepli dişeti iltihapları ve dişeti çekilmeleri görülür. Diş taşları buradan uzaklaştırılmadığı sürece olay bir kısır döngü halinde devam eder.

Yetişkinlerde diş sıkma-gıcırdatma sebepleri arasında olan stres, bebek ve çocuklar için de geçerli bir sebeptir. 8 aylık bir bebekte ek gıdaya geçiş süreci, kendini güvende hissettiği tek yer olan memeden ayrılma veya uyku düzensizliği bir bebek için stres sebebi olabilir. Daha önce hiç görmediği nesneleri görmek, dokunmak ya da sesleri duymak bir bebeği endişelendirebilir. Bebek bu dönemde zaten düzgün bir kapanış ya da kontakta olmayan dişlerini çok rahat gıcırdatabilir. Ebeveyn bu dönemde diş gıcırdatmanın çok anormal bir davranış olduğunu düşünüp endişelenebilir ve aşırı tepki verebilir. Aşırı tepki vermek bebeğinizin daha çok hoşuna gidebilir ve ilgi çekmek için diş gıcırdatma eylemini bir alışkanlık haline getirebilir.

Çocuklarda diş sürmesi sırasında dişetinde oluşan baskı çevre dokulardaki sinirleri uyarabilir. Uyarılan sinirler çiğneme kaslarını çalıştırır ve istemsiz çene kasılmaları yani diş gıcırdatmaları görülebilir. Bu tamamen fizyolojik bir olaydır ve aşırı tepki vermeden, çocuğun bu hareketten zevk almasını sağlamadan, bu alışkanlıktan vazgeçmesini beklemek doğru olacaktır. Diş sürmeleri tamamlandığında bu alışkanlıktan vazgeçecektir.

Bunun dışında barsak parazitleri, alerji ve endokrin bozuklukları ve yetersiz beslenme gibi faktörler de diş sıkma-gıcırdatmaya sebep olabilir.

Tedavi edilmeyen süt dişi çürükleri; ağızda kötü koku, çiğneme zorluğu, beslenme bozukluğu ve estetik bakımdan hoş olmayan bir görüntüye yol açar. Bu dönemde tedavi edilmeyen diş bozuklukları, ileride diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve -romatizmadan kalp rahatsızlıklarına kadar- genel sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle süt dişlerindeki çürükler, “nasıl olsa yerine yenileri gelecek” yanılgısına düşmeksizin mutlaka tedavi edilmelidir.
Diş çekimi yapılırken, ilgili çekim bölgesinde mutlaka tam bir anestezi sağlanmış olması gerekir. Akut itihap varlığında, anestezik maddenin dağılımı doku içerisinde zor olacağından, tam bir anestezi sağlanamaz. Ayrıca diş çekimi sonrasında damarlar, tam steril olması mümkün olmayan ağız ortamına açılır ve tükürük ile kaynaşırlar. Böyle bir durumda, var olan akut iltihap, kan elemanları ile etkileşime geçerek, baş boyun bölgesinde, çok önemli damar sinir paketlerine komşuluk eden, diş çekim bölgesinden vücuda dağılabilir. Diş çekimi öncesinde ve sonrasında antibiyotik kullanımı gerektiren diğer bir sebep de hastanın sistemik durumu ve kullandığı ilaçlardır. Çeşitli dental işlemler sırasında meydana gelen bakteremi (bakterilerin kan yolu ile vücuda dağılması) ile oluşabilecek en önemli komplikasyon infektif endokardittir. İnfektif endokardit kalbin iç zarının, kapaklarının veya damarlarının enfeksiyonudur ve hayatı tehdit eden önemli bir hastalıktır. Zamanında müdahale edilirse ilk geçirilen endokarditin iyileşme şansı %100 iken, geç teşhis edilen urumlarda ölüm riski yüksektir. Günümüzde bile, ileri antimikrobiyal tedavilerin gelişmesine rağmen bu infeksiyonun meydana gelmesi durumunda ortaya çıkan ölüm oranı halen önemini korumaktadır. Bu tarz riskleri göz önünde bulundurarak, akut iltihap varlığında diş çekimlerini ertelemek gerekir. Akut iltihabın dağılmasına yardımcı olmak ve infektik endokardit riskini ortadan kaldırmak için, profilaksi amaçlı bir reçete yazılmalıdır. Çekim bölgesinde akut iltihabı olan her bireyde, bu tarz komplikasyonlar gelişecek diye bir durum yoktur. Önemli olan infektif endokardit dediğimiz durumun gelişmesi açısından yüksek risk grubunda olan hastalıkları bilmek ve önlem almaktır. Örneğin prostetik kalp kapağı taşıyan hastalar, ya da kalp hastalığı olan çocuklar, kanamalı herhangi bir dental işlem öncesinde, akut iltihap olsun ya da olmasın mutlaka antibiyotik kullanmalıdırlar. Herhangi bir diş tedavisi için, doktorunuza başvurduğunuzda, size verilen genel sağlığınızla ilgili bilgi formunu eksiksiz doldurmak, olası en küçük bir komplikasyon için diş doktorunuzun gerekli önlemleri almasına yetecektir.
Ağız içini sadece temizlemek yetmiyor. Dişler, fırçalamanın yanı sıra fonksiyona da girmek istiyor. Siz istediğiniz kadar dişlerinizi fırçalayın, günde 5 kere fırçalayın yine de yetmiyor. Dişler fonksiyona girmediği sürece tam temizlenme olmuyor. Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz. Nasıl kaslarımız çalışmadığında eriyor, güçsüz kalıyor. Aynı şekilde dişlerimiz de fonksiyona girmediğinde, fırçalamanıza rağmen, üzerlerinde plak tabakası oluşuyor ve zamanla diş taşı birikimi görülüyor. Kısacası fonksiyona girmeyen doku köreliyor. Ağız içi bütün dokular birlik bütünlük halinde çalışması gereken dokulardır. Bir yerde problem başladığı zaman bütün sistemde problem görülmeye başlıyor. Örneğin, sağ alt bölgede bir çürüğünüz olduğunu varsayalım. O bölgeyle yemek yediğinizde, çürük olan bölgeye yemek kaçıyor ve ağrı yapıyor. Diğer tarafla yemeğinizi yerken hiçbir problem yok. O zaman bu tarafla idare ederim diyorsunuz. Dolgunuzu yaptırmayı erteliyorsunuz. Fakat ağzınızda meydana gelen değişiklikler zamanla size daha da rahatsızlık vermeye başlayacaktır. Tek taraflı yemek yediğiniz için, çene ekleminize dengesiz yük binecek ve ekleminize zarar verecektir. Kullanmadığınız bölgedeki dişlerde, diş taşı birikimi oluşacaktır. Sonuçta bir çürük için daha başka tedaviler de yaptırmanız gerekecektir. Doğrusu, sistemin bütününe zarar vermeden, çürüğünüzü en kısa sürede tedavi ettirmek olacaktır.

Hasta Yorumları

Beyza Nur Çakır
Beyza Nur Çakır
2023-03-18
Dişçi korkum olduğu için dolgumu sürekli erteliyordum. Keşke ertelemeyip Dt. Murat beye daha önceden gelseymişim. Eli gerçekten çok hafif hiç ağrı hissetmedim. Kesinlikle korkmadan gidebileceğiniz bir hekim kliniğin hijyeni de en üst seviyede.
Kemal YILMAZ
Kemal YILMAZ
2023-03-05
Murat hoca Diş Fakültesi açsa hiç düşünmeden 2 evladımı da öğrencisi olarak gönderirim. Tüm ailemizi diş muayenesi korkularımızdan arındırdı. Israrla tavsiye ediyorum.
Fatoş Yılmaz
Fatoş Yılmaz
2023-01-22
Merve hoca çok guleryuzlu ve çok başarılı bir hekim. Gecenin bir yarısı gidip mızmızlık yapmama rağmen o kadar naif ve kibar yaklaştı ki gerçekten çok memnun kaldım böyle doktorlar iyiki var ❤️
selim cabir
selim cabir
2023-01-17
Çok profesyonel ve işinin ehli çalışanlardan oluşan profesyonel bir ekip. Diş önemli. Bu konuda güven duyabileceğim klinik burası diyorum. Ana diş gibi sağlam ve kullanışlı implant yaptılar. İşleri güçleri rast gitsin. Tekerlerine taş değmesin.
Nuri Yiğitoğlu
Nuri Yiğitoğlu
2023-01-03
Ankara'dan İstanbul'a gittim. 2 implant yaptırdım. Bütün çalışanları güler yüzlü ve Profesyonel. Murat hocam zaten işin ehli. Başarılar diliyorum.
Ecem Merve Okay
Ecem Merve Okay
2022-10-22
Neredeyse 6 senedir hem ilaç allerjim hem de korkum yüzünden ağzımda sağlam diş kalmamıştı. Kıdem Diş Polikliniğiyle tanıştığım günden beri o kadar mutluyum ki anlatamam. Personellerinin ilgisi,temizliği hepsi harika. Ben Murat Hocada tedavi görüyorum ama tüm hekimlerinin çok iyi olduğuna eminim. Süreci hiç uzatmadan ve gereksiz işlemlerle vakit kaybetmeden tedaviyi planlayıp başladık. Tedavilerden sonra ağrı kesici içme gereği bile duymuyorum. Murat hocanın eli o kadar hafif ki ağrı çekmek mümkün değil. Hem dişçi korkumu yendim hem de ağrılarım kesildi. İyi ki diyorum sadece????
Burak Yilmaz
Burak Yilmaz
2022-09-26
Çalışanlar son derece nazik ve güler yüzlü. Ağrısız ve hızlı bir şekilde dişimdeki problemleri ortadan kaldıran Murat Hoca’ya çok teşekkürler...

WhatsApp